Activiteiten

Open inloop

Elke maandag en woensdag kunt u gezellig binnenlopen bij Odensehuis Haarlem. U bent welkom voor koffie of thee, een praatje, lezen, tuinieren, lekker niksen; wat u wilt. U kunt ook meedoen met onderstaande activiteiten. Heeft u een leuk idee voor een andere activiteit? De invulling van het programma bepalen we samen!
Woensdag van 10.00 tot 16.00 uur


Tai Chi en Qi Gong

Tai Chi is een 700 jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi Gong is zelfs 5000 jaar oud. U maakt langzame, zachte en ronde bewegingen. Dit kunt u zittend of staand doen. De oefeningen zijn eenvoudig, maar doeltreffend. U helpt uw lichaam om zichzelf te herstellen. Ook zorgen Tai Chi en Qi Gong voor meer balans en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. U krijgt les van Frank Krom, een prettige en ervaren instructeur. Met een aantal oefeningen kunt u ook thuis aan de slag.

De lessen zijn bestemd voor mensen met beginnende dementie/geheugenproblemen én voor hun mantelzorgers. Als er voldoende plaats is, zijn ook buurtbewoners van harte welkom!
Maandag van 13.00 tot 14.00 uur Daarna drinken samen een kop thee.


Koersbal

Koersbal is een spannend en leuk spel. U kunt het zowel staand als zittend spelen. Dat maakt het een geschikt spel voor iedereen, ook als u slechter ter been bent. Koersbal is een van oorsprong Australische sport en lijkt op jeu de boules. Koersbal wordt binnen gespeeld, vaak op een groene mat van acht bij twee meter. Doe gezellig mee of kom kijken of dit spel iets voor u is. U bent van harte welkom! De koffie staat klaar vanaf 10.00 uur.
Maandag van 10.30 tot 11.30 uur


Muziek en zang

Lekker zingen en muziek maken of luisteren! Dit doen we onder begeleiding van muziekdocent Marjolein Spannet. Doe gezellig mee of kom gewoon kijken en luisteren. Dat kan uiteraard ook! Iedereen is welkom bij dit muzikale uurtje.
Zaterdag van 11.00 tot 12.00u


Tuinieren in de patiotuin

Houdt u van tuinieren? Dan kunt u meehelpen in de patio, een fijne plek om lekker bezig te zijn. We hebben hier tuinbakken en potten en planten geplaatst met onder meer kruiden, tomaten en bloemen. Het wordt steeds mooier! We willen van deze patio een plek maken om heerlijk te zitten of te werken.


Bewegen op muziek

Op aanstekelijke swingende muziek beweegt u zittend of staand. Zo oefent u weer spieren die u anders wellicht niet meer zou gebruiken. Een uurtje per week lekker ritmisch bewegen helpt u om soepeler en krachtiger te blijven. Goed voor uw lichaam, goed voor de geest! En daarnaast hebben we samen een hoop plezier! De les wordt begeleid door beweeg- en muziekdocent Anouk Meurs.
Woensdag van 10.30 tot 11.30 uur


Creatief atelier

Of u creatief of kunstzinnig bent? Dat maakt niet uit. Als u er maar lol in heeft lekker bezig te zijn. U kunt iets doen waar u goed in bent of waar u plezier in heeft, maar u kunt natuurlijk ook nieuwe dingen leren.

Denk bijvoorbeeld aan schilderen, tekenen, handwerken, bouwen, knutselen of kleien. We hebben allerlei materialen waarmee u lekker aan de slag kunt. Daarnaast is het natuurlijk leuk elkaars werk te zien en elkaar via uw creaties te leren kennen.
Woensdag van 13.30 tot 15.30 uur


Samen lunchen

Het is een vast en gewaardeerd onderdeel van de dag: de gezamenlijke lunch. We eten samen een broodje, kletsen, lachen en er ontstaan vaak spontaan waardevolle gesprekken. Schuift u ook een keer gezellig aan? U kunt alleen komen, of neem uw partner of een familielid of vriend mee. Iedereen is welkom. Ook voor de koffie en thee bent u altijd welkom.
Maandag en woensdag om 12.30 uur

Samen lezen

Samen lezen we een verhaal of een gedicht en bespreken wat dit met ons doet, wat en welke verhalen het bij ons oproept. Elke 4e woensdag in de maand om 12.15 tot 13.15. Vooraf kunt u soep met brood mee-eten.


Fietslabyrinth

Een ontspannen fietstocht door uw woonplaats, op fietssafari tussen de wilde dieren of samen met anderen herinneringen ophalen tijdens een fietstocht door uw geboortedorp? Het kan allemaal met Fietslabyrint. Op deze hometrainer kunt u lekker toeren, waarbij u op het scherm kunt kiezen uit de vele fietsroutes in binnen- en buitenland. De wereld ligt aan uw voeten! En u bent ook nog eens sportief in beweging.


Dansmiddag

Deze dansmiddag is voor alle ouderen die houden van muziek en van dansen. Uiteraard zijn ook mantelzorgers en buurtbewoners van harte welkom! Stijldansen, vrijdansen, line-dansen, zit-dansen, rock & roll; alle soorten dans en muziek komen voorbij. Let’s dance! 
Elke vrijdagmiddag van de maand 14.00 tot 15.00 uur


Op pad!

Regelmatig trekken we er samen op uit. Bijvoorbeeld naar een museum, het circus of de natuur in. Samen bepalen we de bestemming. Heeft u ook een goed idee? Zou u zo graag weer eens naar Artis gaan? Of naar het Frans Hals Museum? We horen het graag!

Ondersteuning voor mantelzorgers

Heeft u als mantelzorger behoefte aan ondersteuning? Aan een gesprek met andere mantelzorgers, om ervaringen te delen? Neem contact op met onze coördinator. Graag helpen we u waar gewenst – en waar nodig. Ook organiseren we regelmatig informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers over omgaan met dementie en organiseren wij gespreksgroepen.


Bekijk onze agenda

Wat is er te doen?

Maandag 11 december 2023

09:30 16:00 Inloop
10:00 Koffie
10:30 11:30 Koersbal
11:00 14:30 Open invulling
12:30 Samen lunchen
13:00 14:00 Qi gong
14:00 Thee
bekijk de hele agenda

Contact

Leonardo Da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem
T: 06-30208824
E: info@odensehuishaarlem.nl

Openingstijden

Maandag en woensdag
van 10.00 tot 16.00 uur

Bezoek ons op Facebook